روشهایی برای کنار آمدن با شرایط مهاجرت (بخش اول)، مهاجرت در کنار فرصتهایی که دارد، شما را با چالشهای روانی و عاطفی نیز روبهرو میکند. برای اینکه با این چالشها مقابله کنید، باید روشهای کنار آمدن با مشکلات را بدانید.
۱. تحقیق کنید
پیش از مهاجرت به خارج از کشور، باید درباره موضوعات کاربردی بسیاری تحقیق کنید. اول از همه باید شرایط اسکان در کشور مقصد را بدانید. هزینه مسکن در این کشور چقدر است؟ آیا مبلمان و قبضها شامل هزینههای اجاره مسکن میشوند؟ آیا برخی از محلههای شهر مقصد از بقیه امنتر هستند؟
هرچه بیشتر درباره بازار مسکن در کشور یا شهر جدید بدانید، انتظاراتتان منطقیتر میشود و یافتن جایی برای زندگی سادهتر خواهد شد. علاوه بر مسکن، باید درباره موضوعات مهم دیگری مانند ویزا، مالیات، آب و برق و حملونقل نیز تحقیق کنید. آگاهی از این مسائل سبب میشود که پیش از مهاجرت با مردم محلی شهر مقصد آشنا شوید. بنابراین، هنگام سازگار کردن خود با زندگی جدید دغدغههای کمتری خواهید داشت.
آگاهی از تفاوتهای فرهنگی میان کشور خود و کشور میزبان نیز به شما کمک میکند. با تحقیق درباره این موضوع، متوجه میشوید که مردم محلی ویژگیهایی دارند. به عنوان مثال، ممکن است متوجه شوید که مردم این کشور نسبت به دوستان و آشنایان شما صریحتر صحبت میکنند. آگاهی از این نکته به شما کمک میکند تا پس از مهاجرت، خود یا تواناییهایی خود برای دوستیابی را زیر سؤال نبرید و با شرایط جدید سادهتر کنار بیایید.
۲. یک مرتبه پیش از مهاجرت به کشور مقصد سفر کنید
اگر فرصت کافی دارید یا از نظر مالی مشکلی ندارید، بهتر است که پیش از مهاجرت به کشور یا شهر جدید، یک بار به آنجا سفر کنید. از این راه، متوجه میشوید که مردم محلی چگونه زندگی میکنند.
آیا آنها برای خرید سراغ فروشگاههای بزرگ میروند یا از بازارهای محلی خرید میکنند؟ آیا آنها سنت یا آدابورسوم خاصی دارند که شما باید بدانید؟ پاسخ دادن به چنین سؤالاتی پیش از مهاجرت، به شما کمک میکند که در مدتی بسیار کوتاه با همه دوست شوید. علاوهبراین، سفر پیش از مهاجرت به شما کمک میکند تا درباره تدارکات و اقداماتی که باید در کشور یا شهر مقصد انجام بدهید، استرس نداشته باشید.
به طور مثال، میتوانید با کارکنان یک بانک محلی صحبت کنید و شرایط افتتاح حساب در آنجا را جویا شوید. همچنین، میتوانید محلههای شهر مقصد را بررسی کنید تا ببینید که کدامیک امنتر، مهماننوازتر و برای شما مناسبتر هستند. حتی ممکن است با برخی از مشاوران املاک آن شهر تماس بگیرید یا از خانههای مختلف بازدید کنید و هماتاقی یا مکانی برای زندگی پیدا کنید.
۳. برای سفر به خانه برنامهریزی کنید
تحقیق و رسیدگی به اموری مانند ویزا، شغل، محل اقامت و حساب بانکی به شما کمک میکند تا از استرس دوری کنید اما دلتنگی شما را کمتر نمیکند. هر کسی که مجبور به ترک وطن شده دوست ندارد تا دوباره به کشورش بازگردد اما برنامهریزی برای سفری به خانه پیش از نقلمکان کردن به شما کمک میکند تا در چند ماه اول زندگی در غربت احساس بهتری داشته باشید.
سفر به خانه به این معناست که اگر در ابتدا احساس دلتنگی کردید، میتوانید برای رفع آن کاری انجام بدهید. در چند هفته اول مهاجرت فقط فکر کردن به یک غذای محلی یا آبوهوای شهرتان میتواند به شما کمک کند تا از بحران عبور کنید. اگر هم احساس میکنید که به عنوان مهاجر باید امور مختلف را سروسامان بدهید یا کمی تنها باشید، میتوانید یک هفته یا بیشتر را در خانه بگذرانید.
سفر به خانه به دوستان و خانواده شما نیز کمک میکند تا از نظر ذهنی آماده شوند. آنها اگر بدانند که بهزودی دوباره شما را خواهند دید کمتر احساس رها شدن خواهند داشت. برقراری تماس ویدیویی طولانیمدت با دوستان و خانواده هم به شما کمک میکند تا کمتر دچار دلتنگی شوید.